Afbeelding
Foto: PR

Aangepast sporten komt in Weesp niet goed van de grond

Algemeen

Waar sporten voor veel mensen misschien zo vanzelfsprekend lijkt, geldt dat niet voor mensen met een beperking. Team Sportservice maakt zich hard voor aangepast sporten door het hele land. Ook in Weesp is er aanbod voor sporters met een beperking, maar erg veel animo is er niet..

Biko Blommestein is regiocoördinator aangepast sporten voor regio ‘t Gooi, waar Weesp op dit moment nog onder valt. Dat houdt eigenlijk in dat hij ervoor zorgt dat mensen met een beperking kunnen sporten. Het takenpakket is heel breed: van ondersteuning bieden aan mensen die het spannend vinden, tot om tafel gaan met ambtenaren over het beleid.
Er wordt gekeken wat vraag en het aanbod zijn en hoe het aangepast sporten kan plaatsvinden. Het idee daarachter is dat het niet lukt om in elke gemeente van elke sport een G-team te hebben. “De doelgroep is er, want 10 procent van de bevolking is beperkt sporter, maar die mensen zijn verdeeld over het land. Als je in de ene stad of dorp al een uitgebreid team is heeft het geen zin om in het do..