Lang zal ze leven: Amsterdam is jarig
Lang zal ze leven: Amsterdam is jarig Foto: Sophie Kerssemakers

Amsterdam 747 jaar: wie jarig is trakteert

Algemeen

WEESP Daarvan moesten veel Weespers zich wel even achter de oren krabben: de Amsterdamse Andreaskruizen wapperen vandaag vanaf het gemeentehuis. Is dit een nieuw gebruik na de fusie? Nee, Amsterdam is jarig: de hoofdstad is vandaag 747 jaar oud en daarom werd er bij wijze van spreken een slinger opgehangen. En naar goed gebruik: wie jarig is trakteert.

Vandaag is Amsterdam 747 jaar oud geworden. Dat wordt in de hoofdstad op verschillende manieren gevierd: onder andere met een Vrijdenkersfestival in de Balie en een Grote Amsterdam Quiz in de Nieuwe Kerk. In diverse buurten en wijken van Amsterdam worden feestjes gevierd. 

Zo gaat de oude stad langzaam aan richting haar zevenhonderdvijftigste verjaardag. In de aanloop daarnaartoe gaat er binnenkort een subsidieronde van start via Stichting Amsterdam 750. De eerste twee weken van december kan subsidie worden aangevraagd voor een projecten in het kader van Amsterdam 750, als je gevestigd bent in Weesp of Amsterdam-Oost.

Vanaf 1 december kunnen organisaties en inwoners uit stadsgebied Weesp subsidie aanvragen voor een initiatief in het kader van Amsterdam 750. Dan start de tweede van in totaal acht subsidierondes, georganiseerd door Stichting Amsterdam 750. Er kan worden aangevraagd voor uiteenlopende projecten, bijvoorbeeld op gebied van sport, cultuur, onderwijs, welzijn, of een combinatie daarvan. Meer weten? De stichting organiseert wekelijks spreekuren, zowel online als in de buurt.

Wil je een aanvraag doen? Kijk op de website van Amsterdam 750.