Afbeelding

Speurtocht en film voor de jeugd tijdens Sportfilmfestival

Algemeen

WEESP De Weesper jeugd kan zaterdag 5 november vanaf 13.30 uur in het centrum van Weesp op zoek naar de gouden bal die tovenaar Gandalf is kwijtgeraakt tijdens zijn optreden in de City of Wesopa. Deze speurtocht en aansluitende filmvoorstelling voor de jeugd in het het kader van het Sportfilmfestival dat van 2 tot en met 5 november wordt gehouden.

De deelnemers speuren naar sportvoorwerpen in etalages, die op de juiste volgorde moeten worden gezet. Op die manier wordt de bal terug getoverd. Het speurteam dat de bal kan terugvinden krijgt een leuke prijs en voor alle speurders heeft Nelis’ ijssalon een ijsje.
Om 15.30 uur wordt in de grote zaal van de City of Wesopa de sportfilm Strijder vertoond. Yousef en Dylan zijn twee vrienden die willen meedoen aan het straattoernooi van Soufiane Touzani. Dylan weet zeker dat hij profvoetballer wil worden, maar stapt bij het balletje trappen per ongeluk voor een rijdende auto en belandt in een rolstoel. Zijn vriend Youssef kan nog wel de droom als profvoetballer najagen. Hoe verwerkt Dylan zijn tegenslag? Een aangrijpend verhaal over plezier en vriendschap, maar ook over verdriet en de verwerking daarvan. Soufiane Touzani speelt zelf mee in deze aangrijpende film.