Afbeelding
Foto: Archief WeesperNieuws

Wordt de bestuurscommissie in het pak genaaid?

Politiek

Na slechts acht maanden vraagt de bestuurscommissie Stadsgebied Weesp zich af of ze wel serieus wordt genomen in Amsterdam. De komende periode gaat de bestuurscommissie daarom het gevecht aan om niet kopje onder te gaan. Het gaat namelijk ergens om: om de belangen van de inwoners van Weesp en Driemond.

Het is het moment waarvan je kon zien aankomen dat dit zou komen. Het moment dat blijkt dat de bestuurscommissie Stadsgebied Weesp in feite niets te vertellen heeft in Weesp. Weesp wikt, Amsterdam beschikt. Alle goede bedoelingen over nabijheid van bestuur ten spijt voelt de bestuurscommissie zich in het pak genaaid. De commissie is strijdvaardig om het tij te keren, maar de huidige situatie stemt niet vrolijk.

Niet zomaar een stadsdeel

Om het heden te duiden, eerst maar even terug naar het verleden, naar september vorig jaar toen duidelijk werd dat Weesp niet zomaar een stadsdeel binnen Amsterdam zou worden, maar een stadsgebied. Binnen de gemeenteraad van Weesp werd gejuicht dat er geen negen maar elf zetels binnen de nieuwe bes..