Het lichtgekleurde pand bleek een lab te herbergen
Het lichtgekleurde pand bleek een lab te herbergen Foto: Aangeleverd WeesperNieuws

Bloemendalerpoldersingel: Drugslab opgerold?

Politie

WEESP - Weespersluis is een zeer gewilde nieuwbouwwijk, zo kopte het Parool enkele dagen geleden. "Ongegeneerd nostalgisch en romantisch". Vakwerkhuizen, ruimte, groen, Amsterdam dichtbij: alles is er. En een drugslab is er ook. Althans, naar het zich laat aanzien. Kort voor het middaguur werd een pand door de Landelijke Eenheid van de Politie leeggehaald.

Update 9 november 17:54u: Volgens een woordvoerder van de politie gaat deze er op dit moment van uit dat er geen sprake is van een drugslab maar van een drugs-opslag op het adres. Er kon nog geen bevestiging worden gegeven van aanhoudingen in verband met deze zaak.

Het betreffende huis is een lichtgekleurde eensgezinswoning. "Een beetje een nondescript pand", zegt een bewoner. "Je ziet er ook nooit iemand." Volgens een ooggetuige was de politie een ruim uur in het pand bezig. Er werden diverse tassen en jerrycans naar buiten gebracht en in een klaarstaande truck geladen. Op de truck staat met grote letters SEON te lezen. Dit bedrijf is een vast ondersteuner van de diverse diensten en eenheden van de Nationale Politie, gespecialiseerd in de ontmanteling van drugslabs of opslagplaatsen met chemicaliën en toebehoren.

Een buurtbewoner probeert het van de zonnige kant te bekijken en grapt: "Zo zie je maar, Weesp is een echte maakstad: bier, jenever en XTC". Of het inderdaad om die laatste substantie gaat kan de politiewoordvoerder op dit moment nog niet bevestigen, indien er nadere informatie wordt vrijgegeven zullen wij hierover berichten.

Alle grappen ten spijt is het door het drukke berichtenverkeer in de buurt-app overduidelijk dat de buurtbewoners vooral zeer bezorgd zijn. Mocht het hier inderdaad om een XTC-lab gaan dan zijn daar grote risico’s mee gemoeid voor omwonenden. Nog afgezien van crimineel verkeer is ook brand- en ontploffingsgevaar een reëel risico.

De bewoner zegt nooit iets van malafide praktijken te hebben vermoed. Zelf heeft hij ook nooit de bekende anijslucht geroken die geassocieerd wordt met XTC productie. Zijn hond trouwens ook niet "hij zou een waardeloze drugshond zijn geweest."