De Van Houtenkerk is nu een podium voor muziek en lezingen
De Van Houtenkerk is nu een podium voor muziek en lezingen Foto: WeesperNieuws

Stichting Stadsherstel ontvangt forse financiële injectie

Algemeen

WEESP/AMSTERDAM De Stichting Stadsherstel Amsterdam, eigenaar van onder andere de Van Houtenkerk in Weesp, ontvangt een financiering van 58 miljoen euro om de vele monumenten waarvan zij eigenaar is te verduurzamen.

Stadsherstel Amsterdam stelt zich als taak om historische gebouwen te behouden: sinds de oprichting in 1956 heeft Stadsherstel meer dan 750 panden in Amsterdam en omgeving met een historische en monumentale waarde gered die anders veelal gesloopt zouden zijn. De panden, zoals kerken, forten, industriële monumenten en boerderijen krijgen een tweede leven met meestal een culturele of sociaal-maatschappelijke functie. Of - zoals in het geval van de Van Houtenkerk - als podium voor concerten, congressen, lezingen, recepties, diners en huwelijksvoltrekkingen.

De financiering ‘met een maatschappelijke insteek’ wordt vertrekt door de ING bank, die al sinds de oprichting van Stadsherstel grootaandeelhouder van de stichting is. Met de kapitaalinjectie zal Stadsherstel haar portefeuille van historische panden in Amsterdam en omstreken toekomstbestendig maken. Zo zal zij onder meer kasteel Nederhorst in Nederhorst den Berg restaureren en verduurzamen. In en rond het kasteel zal een dertigtal huurappartementen voor sociale huur, middenhuur en het hogere huursegment worden gerealiseerd.

Zie ook: www.stadsherstel.nl