Argus heeft een van de drie daken van het zonnestroomproject.
Argus heeft een van de drie daken van het zonnestroomproject. Foto: WeesperNieuws

Zonnestroomproject kan zijn energie niet kwijt

Algemeen

WEESP Niet alle stroom die door de panelen van het eerste collectieve zonnestroomproject kan worden terug geleverd aan het  elektriciteitsnet. Voor korfbalvereniging Argus is dat een meevaller want dat neemt het komend jaar de overtollige stroom af.

Argus is een van de eigenaren van de daken waarop in het kader van dit zonnestroomproject alles bij elkaar vijfhonderd zonnepanelen zijn gelegd. De panelen liggen op drie verschillende daken (de andere daken zijn van een bedrijf aan de Flevolaan en het SAW-gebouw dat net als Argus aan de Papelaan is gevestigd) aan de en wekken samen 190.000 KwH duurzame stroom op. Hiermee worden 50 huishoudens van duurzame energie voorzien. Het duurzaamheidsnetwerk Weesp Duurzaam nam 3 jaar geleden het initiatief voor het collectieve zonnestroomproject en richtte energiecoöperatie Weesp Eco Energie op.  

Nu het project officieel is gestart, blijkt dat de infrastructuur van de netbeheerder aan de Papelaan is overbelast. Zodra het laagspanningsnet is verzwaard, zullen beide zonnedaken vol vermogen leveren. Dit gebeurt naar verwachting in 2023.