Afbeelding
Foto: Brian Elings

‘Wij kopen koffiebonen rechtstreeks bij de boeren’

B2B

Een sociale koffiebranderij, zo noemt Gosling Coffee zichzelf. “We stellen impact voorop, door koffiebonen rechtstreeks bij koffieboeren in te kopen en hen daar een echt eerlijke prijs voor te betalen.” Sinds deze maand is het bedrijf gevestigd in Weesp. Oprichtster en eigenaresse Bonnie van Poortvliet vertelt over deze ‘koffie met een missie’. 

“Een gosling is het Engelse woord voor jonge gans. Ganzen hebben elkaar nodig om te overleven en dat staat symbool voor hoe wij met koffieboeren omgaan.” Terwijl Bonnie van Poortvliet (29) in een handomdraai een perfecte cappuccino in elkaar draait, praat ze enthousiast over het bedrijf waar zij de oprichtster van is.

Behalve de professionele koffiemachine staat er nog niet veel in de grote ruimte van Nijverheidslaan 11. “Vroeger zat hier De Groot Luchtkanalen, nu is het ons nieuwe pand,” legt Bonnie uit. “Tot donderdag wordt onze koffie nog gebrand in Diemen. Dan hebben we een weekend om alles hierheen te verhuizen. Vanaf 14 november zijn we volledig operationeel in Weesp.”