Afbeelding
Foto: Astrid Flugr

Pepernotenactie gaat als een tierelier

Algemeen

WEESP De pepernotenactie van de 8-jarige Ivan Flugr uit Weesp gaat als een trein. De vraag of hij voldoende strooigoed weet te verzamelen is veranderd in de vraag hoe hij al dat lekkers bij de Voedselbank gaat krijgen.

Ivan vertelde begin november aan WeesperNieuws Extra dat hij in Aetsveld langs de deuren ging om lege flessen op te halen. Van het statiegeld kocht hij pepernoten voor de Weesper Voedselbank. Van de honderd zakken die hij de Voedselbank hoopte te kunnen schenken, had hij er toen drie bij elkaar. Twee weken later is dit de tussenstand: 100 zakken pepernoten, 32 zakken schuimpjes en 32 netjes met chocolade-sinterklaasjes. De jongen had al laten weten dat hij het liefst verschillende lekkernijen wilde verzamelen. De actie gaat bovendien nog even door, dus wie weet wat er nog bijkomt.

Ivan had in het Jeugdjournaal gezien dat de armoede in Nederland toeneemt. De Voedselbank ondersteunt deze mensen met levensmiddelen. Daar is de jonge Weesper blij mee, maar hij vindt ook dat er in sinterklaas-tijd wel wat extra’s in dat pakket mag zitten: “Zodat iedereen in Weesp met Sinterklaas iets lekkers in huis heeft”.


Ivan (rechts) komt een enorme berg statiegeldflessen inleveren. Foto: Astrid Flugr