Afbeelding
Foto: Weesp Foto

Op schoot bij Sinterklaas, hoe oké is dat nog?

Algemeen

We leren onze kinderen dat ze niet met vreemden mee mogen, maar in december zetten we onze oogappels zonder blikken of blozen bij een verklede vreemdeling met een plakbaard op schoot. Natuurlijk met de beste bedoelingen. Maar is er iemand die erop toeziet dat Sint ook de beste bedoelingen heeft? Hoe is dat in Weesp geregeld?

Het liefst geloven we dat de wereld – en ook Weesp – een groot Disneyland is, waar iedereen lief is en goede bedoelingen heeft. Een groot gedeelte van de tijd is dat ook zo. Maar niet altijd. In de landelijke pers wordt veel geschreven en gesproken over grensoverschrijdend gedrag in de media, sportwereld en in het bedrijfsleven. Ook gaat het over de maatregelen die worden genomen om dit tegen te gaan. Maar hoe zit dat met de goedheiligman?

Nu Sinterklaas weer in het land is, vragen we ons af of er ook maatregelen zijn die ervoor zorgen dat er alleen maar Hulpsinterklazen en Pieten die de beste bedoelingen hebben door de schoorsteen komen. Het zou namelijk verschrikkelijk zijn als een veroordeelde pedofiel zijn kans schoon ziet, een mijter..