Afbeelding
Foto: Brian Elings

‘De hondenopvang was m’n droom, jammer dat het stopt’

Mensen Zaterdagportret

Als hondenuitlater, hondentrainster en mede-eigenaar van hondendagopvang Joppes is Esmeralda Terweij een bezig hondenbaasje. Menig hond in Weesp wordt dolenthousiast als-ie alleen al haar stem hoort. Wie is Esmeralda? En wat gaat er gebeuren als de dagopvang van Joppes in april 2023 stopt? Je leest het in dit zaterdagportret.

Wie in Weesp woont en een hond heeft, kent Esmeralda Terweij vast en zeker van de hondenopvang – en voorheen de uitlaatservice – of van de cursussen die Esmeralda geeft aan puppy’s en volwassen honden. De Weespers die het in hun leven zonder viervoeter moeten stellen, hebben ongetwijfeld het busje waarop groot ‘Joppes’ staat weleens voorbij zien rijden. Met Esmeralda achter het stuur.

De Joppes Academie, waar Esmeralda samen met Marleen Palmer eigenaar van is, is een begrip in de Weesper wereld van wezens die woef zeggen. Deze week kwam het nieuws naar buiten dat de hondendagopvang van Joppes aan de Flevolaan per april 2023 de deuren zal sluiten. Esmeralda vertelt wat er precies is gebeurd en gaat gebeuren. En ze geeft ons een inkijkje in..