Groene Vrijwilliger van het Jaar!
Groene Vrijwilliger van het Jaar! Foto: LedsGoEco

‘Groenste vrijwilliger' Rutger ten Hoeven

WEESP Rutger ter Hoeven, secretaris van FC Weesp, mag zich de eerste ‘Groene Vrijwilliger van het Jaar’ noemen. Dat werd vandaag, op Nationale Vrijwilligersdag, bekendgemaakt. 

LedsGoEco, een onderneming die sportclubs helpt bij het verduurzamen van hun accommodatie, heeft dit jaar voor het eerst de Groene vrijwilliger van het jaar-verkiezing georganiseerd. De afgelopen maanden konden sportclubs hun 'groenste vrijwilliger’ opgeven om kans te laten maken op de titel. Uit de aanmeldingen zijn drie genomineerden gekozen waar Rutger er één van was. Hij kreeg een ruime meerderheid van de stemmen en is daarmee de terechte winnaar.

De verkiezing werd gehouden om het belang van samenwerking bij verduurzamen te benadrukken. Voor sportclubs is het van cruciaal belang om te verduurzamen. Hier is het milieu bij gebaat, en het helpt ook om de hoge energierekeningen te lijf te gaan. Daar hebben ze niet alleen geld, maar ook hun vrijwilligers hard bij nodig. Die clubvrijwilligers zet LedsGoEco met deze verkiezing graag in het zonnetje.

Gerdine: “Rutger heeft laten zien waarom groene vrijwilligers zo belangrijk zijn voor hun club. Dankzij zijn inzet wordt FC Weesp energieneutraal in 2023.” Dat de stemmers daar ook zo over dachten, bleek wel uit de uitslag. Ondanks dat het aantal stemmen heel lang gelijk opliep, kwam Rutger met kop en schouders als winnaar uit de bus.

Naast Rutger waren er nog twee genomineerden in de race om de titel. Tjaard Burger van hockeyclub AMHC en Hans Coebergh van voetbalclub A.V.V. Columbia grepen net naast de eretitel, maar zij zijn door hun vrijwilligerswerkzaamheden voor hun club ook groene vrijwilligers.

Meer lezen over wat Rutger, maar ook Hans en Tjaard doen voor hun club? Ga naar ledsgoeco.nl/sport/groene-vrijwilliger.

‘Groene vrijwilligers zijn zo belangrijk zijn voor hun club!'
Afbeelding