In het Rugcentrum komen mensen met uiteenlopende klachten.
In het Rugcentrum komen mensen met uiteenlopende klachten. Foto: Steven van Kooijk

Het Rugcentrum in Hilversum en omstreken

Wie zo nu en dan last heeft van zijn rug weet hoe pijnlijk en vermoeiend dat kan zijn. Het is tamelijk frustrerend dat er geen oplossing lijkt te zijn voor rugklachten. Alles wordt geprobeerd om rugklachten te verminderen, maar niets helpt. Of het helpt tijdelijk, maar dan komt de klacht uiteindelijk toch weer terug. Herkenbaar? Maak dan een afspraak met het Rugcentrum.

In het Rugcentrum komen mensen met uiteenlopende klachten. Ze hebben bijvoorbeeld last van de onderrug tot nek of van pols- tot teenklachten. De oorzaken van de klachten zijn net zo uiteenlopend: van houdingsgerelateerde oorzaken (verkeerde houding achter de computer, hangend op de bank) tot aan werkgerelateerde oorzaken waarbij zwaar getild moet worden of dat iemand juist de hele dag achter zijn bureau zit. De specialisten van het Rugcentrum staan klaar om de klachten aan te pakken en te verhelpen.

"Met ons grote team van rugspecialisten en gebruikmakend van innovatieve apparatuur bieden wij vele behandelmogelijkheden. Zo behandelen onze rugspecialisten acute rugklachten tot aan chronische uiterst gecompliceerde rugklachten, en wij helpen bij alle typen rug- en nekklachten van bijvoorbeeld ischias tot whiplashklachten en van artrose- tot stenosegerelateerde klachten," vertelt Sten Hofstad, praktijkeigenaar van MoveWell in Hilversum.

MoveWell heeft 800 m2 praktijkruimte dat vol staat met innovatieve oefenapparatuur. Hier kan men revalideren en trainen, de conditie verbeteren en de spieren versterken. "Onze speciale rugrevalidatie is er voor kwetsbare patiënten, zoals patiënten met herniaklachten en net geopereerde patiënten, maar ook voor de sporter die moet herstellen naar weer topniveau."

Het rugcentrum is uniek in de samenwerking tussen meerdere disciplines. Klachten worden vanuit verschillende invalshoeken bekeken voor een optimale behandeling. De oplossing kan liggen in chiropractie dan wel fysiotherapie of revalidatie, of een combinatie van alle drie. "Ons rugcentrum ziet honderden rugklachten per week, maar elke rugklacht is uniek. Met alle aandacht en expertise zoeken we net zo lang tot we de oplossing hebben gevonden."

Info: 035-7600645 en www.movewell.nl.