Amber (25) en Caro (62) hebben hun diploma in ontvangst genomen.
Amber (25) en Caro (62) hebben hun diploma in ontvangst genomen. Foto: Vivium

Werken en leren in de praktijk bij Vivium

Met een stralend gezicht hebben Amber (25) en haar collega Caro (62) zojuist hun diploma Verzorgende-IG/MZ in ontvangst genomen: het resultaat van drie jaar leren en werken bij verschillende Vivium locaties via Vivium Academy. 

“Dit was wat je nou zegt een opleiding met vallen en opstaan", blikken beide dames terug op de afgelopen jaren. Vooral het computerwerk was voor Caro best even wennen, simpelweg omdat ze geen ervaring met computers had. Maar tot haar grote geluk hielp Amber haar daarbij. Caro en Amber zijn tegelijkertijd met de opleiding gestart en hebben een bijzondere band opgebouwd. “We hadden meteen vanaf de eerste dag een klik," vertelt Amber, "en het leeftijdtijdsverschil, Caro en ik schelen 37 jaar, maakt echt helemaal niks uit. We zijn gewoon een gouden duo. We vullen elkaar perfect aan: Caro heeft meer levenservaring dan ik en ik heb weer meer ervaring met het werken met computers. Ideaal dus."

Amber werkte voordat ze de zorg in ging hard aan een carrière in het kappersvak, maar miste toch iets in haar werk. Via haar moeder die in de zorg werkt, kwam ze op het idee om over te stappen naar de zorg. Om erachter te komen of ze geschikt was voor de zorg en of ze het leuk zou vinden, liep ze een paar dagen mee met haar moeder. En na die paar dagen wist Amber: dit vind ik leuk, dit wil ik. 

Flexibiliteit

Voor zowel Amber als Caro was de flexibiliteit een belangrijke reden om te kiezen voor de opleiding Zorgprofessional+.
"Weet je wat het is, ik zag het op mijn leeftijd niet meer zitten om terug naar de schoolbanken te gaan en in de klas te zitten met heel jonge mensen", vertelt Caro. Ook Amber, die inmiddels al gewend was aan werken door haar werk in de kapsalon, wilde liever niet weer de schoolbanken in.
"Dus het was echt heerlijk dat ik kon leren en werken in de praktijk. Dat vergt soms best veel van je en soms is het echt wel zwaar, maar we kregen goede begeleiding en we sleepten elkaar erdoorheen." Ze zijn enorm trots op de twee diploma’s die ze nu op zak hebben. “Het allerleukste? We hebben inmiddels ook allebei een vaste baan bij Vivium, dus we blijven samenwerken!”

Vivium is een zorgspecialist in de regio Gooi en Vechtstreek en Amsterdam-Zuid met 2500 enthousiaste medewerkers in dienst. Vanzelfsprekend is iedereen welkom bij Vivium, ongeacht afkomst, geloofsovertuiging, geaardheid of politieke voorkeur. Vivium biedt collega's volop ontwikkelingsmogelijkheden en laat ze kennismaken met verschillende kanten van de zorg. Spreekt de zelfstandigheid en afwisseling van werken in de wijk je aan? Of juist de bijzondere band die je opbouwt bij mensen met dementie? Misschien ga je voor de uitdaging van geriatrische revalidatiezorg? Mogelijkheden genoeg bij Vivium.

Meer informatie op viviumacademy.nl.