In Bussum wordt 16 november een voorlichtingsavond gehouden.
In Bussum wordt 16 november een voorlichtingsavond gehouden. Foto: Eigen foto

Gezocht: pleegouders

Er is zowel landelijk als regionaal onvoldoende opvang voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. De gemeenten in de Gooi en Vechtstreek zijn op zoek naar pleegouders, gezinshuisouders en steunouders. Zij kunnen het verschil maken in het leven van een kind. Bijvoorbeeld doordat een kind even op adem kan komen door veiligheid en een (tijdelijk) thuis te bieden. 

Pleegouders zijn er in verschillende vormen. Er zijn pleegouders die bijvoorbeeld voor een weekend per maand een kind opvangen of kinderen een jaar lang onder hun vleugels nemen. Maar ook zijn er pleegouders die paraat staan tijdens crisisopvang of juist bij langdurige opvang.
Gezinshuisouderschap is ook een vorm van pleegzorg, maar is anders dan een pleeggezin. Gezinshuisouder zijn is namelijk een betaalde baan en vraagt bepaalde opleidingseisen. Ook een informelere vorm van opvang, bijvoorbeeld de rol van steunouder, behoort tot de mogelijkheden. De werving en selectie wordt gedaan door de zorgaanbieders. Pleegouders, gezinshuisouders en steunouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Voor belangstellenden die graag meer willen weten over wat het inhoudt om kinderen op te vangen, wordt een informatieavond gehouden op woensdag 16 november. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst in Bussum kan via www.pleegoudergv.nl.

Tijdens de bijeenkomst wordt meer verteld over de verschillende vormen van opvang, het bieden van een (tijdelijk) thuis en wat mensen kunnen betekenen voor een kind. Pleegouders, gezinshuisouders, steunouders en zorgaanbieders zijn die avond aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Meer informatie op www.pleegoudergv.nl.