Afbeelding
Foto: Brian Elings

Vroeger

Suzanne Brakenhoff woont al al haar 23 lentes in Weesp. Ze werkt als zuivelverwerker bij MOMA op de Groene Griffioen, is vrijwillig molenaar op korenmolen De Vriendschap, loopt stage bij de Weesper pluktuin Pluk Me en doet de deeltijdopleiding biodynamische landbouw. Met als doel dat allemaal samen te brengen tot één levensstijl.

Als kind mee met mijn ouders boodschappen doen in Weesp. Eerst naar de slager, dan naar de bakker, dan nog de kaasboer. En overal kreeg ik dan natuurlijk iets lekkers.

Mijn buurt

Ik woon in Aetsveld, met uitzicht op de weilanden. Als kind groeide ik hier op tussen de oudere generaties, maar nu is de wijk juist weer aan het verjongen: meer gezinnen met kleine kinderen. Dat geeft meer reuring en dat vind ik erg gezellig. Mijn kritiekpunt is het eentonige groen: de biodiversiteit kan hier véél beter.

Buitenplek

Je kunt zo lekker ver om Weesp heen fietsen. Het mooie is dat je, waar je in die weidsheid ook staat, in de verte toch altijd Weesp weer ziet liggen. 

Winkels en horeca


We zijn nog snel getrouwd: we wilden per se Weesp in ons trouwboekje hebben

IJssalon Nelis! Dat kan toch niet anders. Mijn favoriete smaken zijn lemon-cheesecake en bosbessenyoghurt. Die kleine ijstaartjes die ze nu hebben... oooh! 

Weesp uit

Veel fietsen en treinen. Als ik Weesp weer binnenrij, kijk ik altijd even of de molen draait. Altijd.

Droomhuis

Haha, nou als er geld over is... Een klein boerderijtje aan de Horn, met uitzicht over de Vecht, dat zou geweldig zijn. Ik vind water heel mooi, maar wel erlangs of eraan: niet erop of erin.

Voorzieningen

Ik ben heel blij met het NS-station. Het is zo fijn dat je met de trein vanuit Weesp overal snel en makkelijk kunt komen. En het station is in de afgelopen jaren mooier geworden.  

Gemeenschapszin

Molen De Vriendschap betekent ontzettend veel in mijn leven. Het is heel breed. We laten mensen kennismaken met Nederlandse geschiedenis, we bieden vrijwilligerswerk, halen er een zinnige werkdag uit, werken met wind en techniek. Een molen past bij iedereen wel op een bepaalde manier.

Activiteiten

Ik hou echt van het Sluis-en-bruggenfeest. Niet per se het feesten bij de cafés, meer dat je iedereen weer tegenkomt. Sommigen zie je alleen nog bij Sluis. Dan gaat het van: hé, hoe was jouw jaar!

Veiligheid

Vuurwerk vind ik eng. Bang dat er ongelukken mee gebeuren. Zeker bij de molen. Ik ben altijd weer blij als het voorbij is.

Advies aan de bestuurscommissie

Probeer te voorkomen dat we straks twee steden hebben: Weesp en Weespersluis. Dus betrek alle nieuwe inwoners goed bij de stad, de voorzieningen en de activiteiten. En de bestuurscommissie moet natuurlijk het behoud van al het erfgoed niet vergeten: bovenal de molen!

Weesp in 1 zin

Weesp is mijn plekkie!
(Zelfs zodanig dat we pas geleden nog snel getrouwd zijn: we wilden per se Weesp in ons trouwboekje hebben).