Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Toen het tijdens een van de inwonersavonden over de fusie met Amsterdam ging over het behouden van de Weesper identiteit, sprong een mevrouw op en zei: "We moeten ervoor zorgen dat het WeesperNieuws blijft, want dat hoort óók bij de Weesper identiteit."

Weesp is een echte triatlonstad. De (kwart)triatlon van Weesp brengt elk jaar vele Weespers samen: de deelnemers, het publiek en de vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Het WeesperNieuws is fan sinds dag 1 en zorgt als hoofdsponsor voor extra veel aandacht.

Gelijk heeft ze. Als inwoner van Weesp lees je in het WeesperNieuws welke activiteiten er zijn, wat er in het leegstaande winkelpandje komt, waarom de brandweer uitrukte en wat de gemeente van plan is. Via de krant leggen verenigingen, instellingen en inwoners continu verbinding met elkaar. En met 'krant' bedoelen we ook de bijbehorende nieuwssite: weespernieuws.nl. Daarop staan elke dag actuele nieuwsberichten en een uitgebreide (regio)agenda. Het bereik van het WeesperNieuws, online en via de brievenbus, is dus groot. Zo konden ondernemers tijdens de lockdowns via het WeesperNieuws snel aan hun klanten bekendmaken dat ze op thuisbezorgen overstapten. Ook allerlei andere belangrijke (maatschappelijke) informatie vond in deze periode snel zijn weg via het lokale nieuwsmedium.  

Grote betrokkenheid

Naast het brengen van het laatste nieuws is het versterken van de betrokkenheid bij Weesp een belangrijke doelstelling van de krant. Er is één evenement dat op extra veel aandacht mag rekenen: de WeesperNieuws Extra Triatlon. Waar komt deze spectaculaire driekamp beter tot zijn recht dan in het waterrijke Weesp? Met 1 kilometer zwemmen door Smal Weesp, 40 kilometer fietsen langs kanaal en bedrijventerrein, 10 kilometer hardlopen door binnenstad en Aetsveld, en met de glorieuze finish voor het stadhuis. Atleten komen uit heel het land naar de mooie wedstrijd in Weesp. 

Meedoen

Nog mooier is dat het sportieve evenement veel Weespers heeft verleid tot deelname: als vrijwilliger langs de kant en/of als atleet. Het enthousiasme van het publiek én de aandacht in het WeesperNieuws dragen daar natuurlijk aan bij. De triatlon is dit jaar op zondag 18 september: zie weespertriatlon.nl. 

Lid van Extra

De WeesperNieuws Extra Triatlon is dit jaar op zondag 18 september

Het WeesperNieuws bestaat uit de gratis huis-aan-huiskrant en de nieuwssite. Daarnaast is er WeesperNieuws Extra: een website plus maandblad voor leden. Online verschijnen er elke dag lokale verhalen die je nergens anders leest. In het maandelijkse magazine zitten waardecoupons voor exclusieve kortingen bij Weesper ondernemers. Zo verdien je je lidmaatschap (€ 5,50 per maand) dubbel en dwars terug, steun je de Weesper ondernemers én maak je de lokale journalistiek mede mogelijk. Precies zoals de mevrouw van de inwonersavond het voor ogen heeft.

Bekijk de aanbiedingen van WeesperNieuws Extra op weespernieuws.nl/lidworden.

Afbeelding