Een eivolle bak in de City of Wesopa.
Een eivolle bak in de City of Wesopa. Foto's: City of Wesopa

De Waardijntjes winnen eindejaarspubquiz in City

Algemeen

WEESP 35 teams. Zoveel deden afgelopen vrijdagavond mee aan de eindejaarspubquiz in de City of Wesopa met louter vragen over het afgelopen jaar. Het team De Waardijntjes wist het meeste en The Wooden Shoes eindigde als nummer twee, met slechts ene half punt verschil. Beide teams incasseerden trots een dinerbon van Café Restaurant Aaltje of Restaurant Harmsen. Het team Vijf Wispe staat op enige afstand, maar neemt wel de Wispe brouwerij prijs in ontvangst, alsof het voorbestemd is. 

Negen rondes telde de pubquiz die volgens een vast stramien de revu passeerdem. De eerste beeldronde met gebeurtenissen uit 2022 biedt voor de meeste teams veel herkenning, al moet je wel even bedenken wat de gebeurtenis bij het portret van Rutte is. De spanning neemt evenredig met de gezelligheid toe en drankjes en bitterballen gaan rond. 

Muziekronde

Hoogtepunt was de muziekronde. De T-street band speelde de nummers live vanaf het podium in de grote zaal. Ze speelden een set van 10 verschillende nummers die verbonden worden door één thema. De slotronde bestond uit negen ogenschijnlijk willekeurig vragen die bij vraag 10 door hetzelfde onderwerp aan elkaar verbonden zijn. Wie ‘minuut’, ‘burn out’ en de winnaar van ‘wie is de mol’ uit 2005 met elkaar verbond, kwam uit op de DWDD.

Familiequiz

Quizzers die met het gezin een keer willen meespelen kunnen gelijk in het nieuwe jaar aan de bak in de familiequiz op zaterdag 7 januari. Teams van maximaal zes deelnemers met kinderen van 8 tot 14 jaar (maar ouder of jonger kan ook) en een of twee volwassenen kunnen zich nog aanmelden bijcityquiz@wesopa.nl .

De Waardijntjes zijn blij met hun eerste prijs.