Afbeelding
Foto: Pixabay

Voorkom inbraak in je woning

Algemeen

WEESP De tijd tussen zonsondergang en zonsopkomst wordt sinds 21 december alweer korter, maar we zitten nog steeds in de donkere dagen van het jaar. Gebiedsregisseur David Stalpers van Ymere geeft daarom op de website van Stadsgebied Weesp tips om inbraak te voorkomen.

De gebiedsregisseurs houden zich bezig met de sociale leefbaarheid van alle woningcomplexen van Ymere. Dat betekent dat ze ervoor zorgen dat mensen er prettig kunnen wonen. Stalpers: “Wij zorgen ervoor dat de woningcomplexen schoon, heel en veilig zijn. Onze wijkbeheerders gaan iedere dag de wijk in. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor onze huurders.”

Signalen van woninginbraak

Stalpers en zijn collega’s overleggen regelmatig met andere betrokkenen over onderwerpen die voor bewoners van belang zijn. Zoals handhavers, het gebiedsteam, de sociale wijkteams en de wijkagenten. “Over signalen van woninginbraak en insluiping bijvoorbeeld. Sommige huurders voelen zich niet veilig in hun woning. We spreken er met ze over. En leggen ook uit wat ze zelf kunnen doen. Daarom geef ik op deze plek graag een paar tips.”

- Zet de poort van uw tuin op de haak, dan kunnen onbekenden niet in uw tuin komen.
- Draai de deur op slot als u weggaat, al is het maar voor even.
- Zorg altijd dat ook de achterdeur op slot is als u weggaat.
- Vraag áltijd om een legitimatie van mensen die zeggen namens een bedrijf of organisatie te komen, ook als iemand van Ymere aanbelt.

Extra tips voor bewoners van hoogbouwflats

- Doe de deur niet zomaar open voor iemand die niet voor u komt.
- Als u zelf naar buiten of naar binnen gaat, laat dan een onbekend persoon nooit naar binnen. U zorgt zo voor de veiligheid van uzelf en voor alle huurders in uw wooncomplex.