Toneelgroep Weesp in een eerdere voorstelling
Toneelgroep Weesp in een eerdere voorstelling Foto: Annemieke van Galen-Last

Toneelgroep Weesp keert terug op de planken

Algemeen

WEESP - Toneelgroep Weesp keert terug op de planken. De toneelgroep is het amateurgezelschap van (Jeugd)theaterschool Zone1380 voor volwassenen uit Weesp en omgeving. 

De Afgelopen maanden is (Jeugd)theaterschool Zone1380 is een nieuw jasje gestoken. Toneelgroep Weesp kon daardoor niet achterblijven en gaat ook van start met een nieuwe werkwijze. Jaarlijks maakt Toneelgroep Weesp een voorstelling en speelt deze in een theater in de omgeving van Weesp. Toneelgroep Weesp maakte eerder producties als: ‘Bernarda Alba’ ‘Uitgekleed’, ‘Hartenkoning’, ‘Antigone’ en ‘Driekoningenavond’ en ‘Zusters’. 

Ook in 2023 gaat Toneelgroep Weesp weer een voorstelling maken. Een echte klassieker: Het Poppenhuis van de Noorse toneelschrijver Ibsen. De thema’s van het oorspronkelijke stuk, de inbreng van de spelers en de keuzes van de regisseur bepalen de inhoud van de voorstelling. 

Regisseur Anna van der Heiden-Kunst volgde de opleiding docerend theatermaker aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Daarvoor werkte ze jarenlang als PR & Marketingmedewerker voor diverse theatergezelschappen. Als docerend theatermaker maker werkte ze de afgelopen jaren o.a. met kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. En dit seizoen voor het eerst als regisseur van Toneelgroep Weesp.

Wil je meedoen? Op maandagavond 23 januari is er een proefles voor belangstellenden van 19:30 – 21:30 uur. Na de positieve proefles, van beiden kanten, wordt de bespeler toegelaten tot Toneelgroep Weesp. In de voorstelling is plek voor een beperkt aantal spelers. Locatie: (Jeugd)theaterschool Zone1380, Achtergracht 13 te Weesp. Repetitiedag: Maandagavond van 19:30 – 21:30 uur Uitvoering voorstelling: Juni Periode: Januari 2023 t/m juni 2023 Kosten: € 400,- Vragen: madelief@zone1380.nl