Bij de actie werden waarschuwingsschoten gelost.
Bij de actie werden waarschuwingsschoten gelost. Foto: Christian Pfeiffer

Weesper betrokken bij ontvoering 15-jarige jongen

Algemeen

WEESP - Rond 08.40 uur vanmorgen kreeg de politie in Amsterdam een melding over een verdachte situatie in de wijk de Pijp. Inmiddels is bekend het dat het ging om een ontvoering die plaatsvond in de Tweede Jan Steenstraat. Daarbij zou het slachtoffer van de ontvoering, een jongen van 15 jaar, in een witte bestelbus zijn geduwd. Een van de daders is afkomstig uit Weesp. De politie is op zoek naar beeldmateriaal en  getuigen.

De politie rukte uit en wist de bestelbus op de A27 ter hoogte van Groenekan te traceren. Tijdens de actie die op de aanhouding volgde werden waarschuwingsschoten gelost, zo meldt de NOS op haar website. De jongen werd na ongeveer drie kwartier uit het busje bevrijd, hij was ongedeerd. Er zijn drie personen aangehouden; een 36-jarige man uit Weesp, een 35-jarige Amsterdammer en een 29-jarige man uit Almere.

Vanwege de politieactie werd de weg bij Bilthoven in de richting van Utrecht tijdelijk afgesloten. De politie kan op dit moment geen nadere mededelingen doen over de zaak. Wel doet de politie een oproep om getuigen die in  Amsterdam of op de weg iets hebben gezien dat met dit misdrijf te maken heeft. Ook verzoekt de politie om eventuele beelden te delen.