Flavia Ramos Costa scoorde uitstekend maar greep net naast de award.
Flavia Ramos Costa scoorde uitstekend maar greep net naast de award. Foto: Brian Elings

Vrouw in de Media Award 2022

Algemeen

WEESP - Flavia Ramos Costa, genomineerde voor de Vrouw in de Media Award 2022 greep net naast de prijzen. Vandaag werd bekend dat de prijs gaat naar Mirjam Kaijer, journalist, columnist en oud-verpleegkundige uit Hoogwoud

Integratie-expert Ramos Costa kreeg samen met melkveehouder Amber Laan en de uiteindelijke winnares Mirjam Kaijer de meeste stemmen. De jury koos uit de laatste drie kandidaten de winnares, omdat ze in haar optredens en columns een snaar weet te raken bij veel mensen door op te komen voor de rechten van de vrouw in de gezondheidszorg.

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Voor de nominaties van de regionale VIDM-award werd door een regionale jury gekeken naar aanwezigheid in de regionale media en/of naar rolmodellen die al wel in de landelijke of vakmedia komen.