Afbeelding
Foto: Brian Elings

‘Pas wanneer je zelf gelooft dat jij je kunt ontwikkelen, ontstaat er ruimte voor groei’

Algemeen

Bart Heuvingh, Weesper sinds twee jaar, is hoofd Topsportbegeleiding bij voetbalclub AZ. Vanuit de kennis die hij heeft opgedaan, heeft hij een uitgesproken mening over de mindset bij topsporters en bij mensen in het algemeen, die hij onder meer heeft verwoord in een boek en in zijn bedrijf SportMindset. In dit portret licht hij toe wat hij doet.

Praten gaat Bart Heuvingh makkelijk af. Hij vindt zijn woorden heel eenvoudig en rijgt ze aaneen in snel uitgesproken zinnen zonder haperingen. Het kan niet anders dan dat de motor hiervan de geestdrift is over het onderwerp: mindset. Zijn verhaal, zijn boek en alles wat hij samen met zijn compagnons Tim Koning en Remco Koopmeiners, de vader van oud AZ-speler Teun, in hun bedrijf SportMindset heeft samengebundeld; het gaat allemaal om een goede mindset om het optimale uit je leven en carrière te halen.

‘Sport is echt mijn passie’

Carriere

Een carrière die voor hemzelf, 34 jaar jong pas, lekker loopt. Hij groeide op in een goed milieu in Amstelveen waar hij op amateurvoetbal voetbalde, op hoog niveau tenniste en snowboardde, mountai..