Afbeelding
Foto: Fatsnerran PR

Prins Heerlijk poppentheater

Algemeen

WEESP - Een ouderwets sprookje in een modern jasje in de City over de zoektocht naar geluk van een keukenprinses. Inspirerend poppentheater voor de kleintjes vanaf vier jaar door het bekende Weesper poppentheater Fatsnerran.

Het verhaal gaat over Zoetje, die op zoek is naar haar prins met of zonder wit paard. Zal het haar lukken een prins te vinden? Soms lijkt iets mooier dan het in het echt is. Ook blijken er, zoals het in sprookjes hoort, nog kikkers rond te springen die misschien niet zijn wat ze lijken. Kortom een ouderwets en toch modern sprookje.

Poppentheater FATSNERRAN speelt deze productie in een klassiek ogende setting, met een handkar vol spullen waaruit het decor en verhaal onder handbereik ontstaat. De voorstelling wordt gespeeld met aankleding uit de tijd van Dickens. 

Prins Heerlijk door poppentheater Fatsnerran: zo 29 januari 2023 om 11:00 uur. Kaarten via www.wesopa.nl.

Reacties:
“Een heerlijke voorstelling met briljante teksten en vondsten. Ogenschijnlijk zo eenvoudig maar heel erg doordacht. Alsof ter plekke een verhaal bedacht wordt en met de spullen die er toch zijn een voorstelling wordt gemaakt met de hulp van de kinderen.” (Meester Paul , BS Schinkel in Bavel)

“Tijdens onze juffen- en meestersdag met onze groepen de voorstelling bezocht. Wat een fantastisch programmaonderdeel van die dag! Fatsnerran weet met een minimum aan middelen een maximum aan resultaat te bereiken. De poppenspeler heeft het vermogen ‘de poppen met de kinderen te laten spelen’, de kinderen worden mee op reis genomen. Zien, beleven, invoelen en vooruitdenken, alle onderdelen van begrijpend luisteren en kijken komen voorbij. De kinderen gaan volledig in de voorstelling op. De poppenspeler weet ook uitstekend op de spontane reacties van zijn publiek in te spelen en de betrokkenheid tijdens de hele voorstelling vast te houden. Heel inspirerend!” (Juf Marionne, BS de Terp)