Martine en Nicole gingen naar Vivium Academy en haalden hun diploma.
Martine en Nicole gingen naar Vivium Academy en haalden hun diploma. Foto: Paul Tolenaar

Vivium leidt zelf op

Martine Stoker (59) en Nicole van Loon (55) waagden in 2019 de stap om als zij-instromer te starten in de zorg bij Vivium en hadden na twee jaar hun diploma op zak. ‘"Hoe geweldig is dat? We hebben onze kansen gepakt", aldus de dames.

"En weet je wat opvallend is? Ik ben niet eens zo'n zorgtype", lacht Martine uit Huizen, die een financieel-administratieve achtergrond heeft. "De zorg heeft mensen nodig en ik wilde proberen of het wat voor me was." En dus waagde ze de sprong en begon als 'helpende'. "ik vond het steeds leuker en wilde meer. Alleen zag ik het niet zitten om met mijn werkervaring drie jaar naar school te gaan." De mogelijkheden bij Vivium Academy boden uitkomst: leren in de praktijk op je eigen tempo, zonder studieschuld, maar met baangarantie.

Nicole had een baan in kinderopvang en maakte ook een carrièreswitch. "Het fijne vond ik dat ik bij Vivium Academy niet tussen de jonkies zat. Ik kreeg meteen salaris en deed veel praktijkervaring op." De computer was haar grootste uitdaging. "Al die applicaties op die computer, ik kreeg er wat van. Maar nu ben ik blij dat ik die vaardigheden heb."
Het rouleren bij deze opleiding ervaren ze allebei als groot voordeel. "Je komt in aanraking met allerlei typen zorgverlening", legt Nicole uit. Daardoor ontdekte ze hoe uiteenlopend de zorg binnen Vivium is. "En," knipoogt ze, "je bent nooit te oud om te leren."

Open dag woensdag 8 juni

Wie wil overstappen of doorgroeien in de zorg, kan woensdag 8 juni terecht op de open middag. Van 15.30 tot 17.30 uur wordt de open middag gehouden in Vivium De Zandzee in Bussum. Aanmelden en info via viviumacademy.nl/opendag.