Het Leerwerkloket vergroot kansen op de arbeidsmarkt.
Het Leerwerkloket vergroot kansen op de arbeidsmarkt. Foto: eigen foto

Kansen bij Leerwerkloket

Toen Sander tijdens een klus van een ladder viel, zag hij zijn carrière in duigen vallen. "Ik was een zzp'er en had een florerend klusbedrijf." Sander zat met zijn handen in het haar: wat moest hij nu? "Ik was 56 jaar, deels arbeidsongeschikt en ik wist niet hoe ik verder moest. Een kennis wees me op het Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek." 

Sander maakte een afspraak met een loopbaanadviseur van het Leerwerkloket Gooi en Vechtstreek. "Het Leerwerkloket ondersteunt mensen bij hun loopbaan. Samen met deze adviseur keek ik waar ik stond en waar ik naartoe wilde. Ik had altijd een klusbedrijf gehad en dacht dat ik niets anders kon. Samen ontdekten we dat er zeker nog mogelijkheden waren." Sander gaat nu aan de slag als energie-adviseur, een baan waarin hij zijn bouwkundige kennis kan combineren met het geven van advies.
Het Leerwerkloket helpt mensen om (weer) inzicht te krijgen in hun loopbaankansen en onderzoekt welke vervolgstap er gezet kan worden. "Dat geldt ook voor mensen die niet meer lekker in hun baan zitten. Ook zij kunnen voor loopbaanadvies naar het Leerwerkloket. Er zijn geen kosten aan verbonden en het helpt je echt op weg. Ik raad het iedereen aan."