Ichthus biedt een fijne en dynamische werkplek.
Ichthus biedt een fijne en dynamische werkplek. Foto: eigen foto

Ichthus: We zoeken vissen die willen meezwemmen

Vereniging voor Protestants Christelijk basisonderwijs Ichthus in Huizen bestaat uit vijf scholen met ruim duizend leerlingen en honderdtwintig personeelsleden.

"Ichthus is het Griekse woord voor vis. Die is herkenbaar aanwezig in het logo van de vereniging. Het logo is aangevuld met een school vissen in verschillende kleuren", legt een woordvoerder van Vereniging voor Protestants Christelijk basisonderwijs Ichthus het logo uit. "Zij staan symbool voor onderlinge verbondenheid en laten zien dat wij een schoolvereniging zijn waar kinderen richting en ruimte krijgen om samen het leven te leren. De veelkleurigheid laat zien dat iedere school, maar ook ieder kind, binnen het geheel zijn eigen plaats inneemt."

In beweging

Deze veelkleurige school vissen is continu in beweging en dat geldt ook voor de scholen: steeds in ontwikkeling en op zoek naar nieuwe uitdagingen. "Wij willen een lerende organisatie zijn."

De scholen werken met een eigen pedagogisch en/of onderwijsconcept. Gezamenlijk wordt gewerkt aan kwalitatief goed onderwijs en 21e-eeuwse vaardigheden. "Ichthus biedt een fijne en dynamische werkplek met enthousiaste collega’s die actief bouwen aan de toekomst van de leerlingen en zichzelf. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dat wordt gedaan door coaching, trainingen en opleidingen binnen onze Ichthusacademie en daarbuiten. Voor onze vereniging hebben we een gezamenlijk personeelsbeleid en zetten we in op met en van elkaar leren."

De basis

"Bij Ichthus vinden wij het belangrijk dat we bij de kinderen de basis leggen voor hun leven. Naast aandacht voor cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling willen wij de kinderen leren wat het betekent om een persoonlijke relatie te hebben met Jezus Christus. Uitgangspunt is wat God ons leert in de Bijbel. Daarom vinden wij het belangrijk dat iemand bewust kiest voor het protestants-christelijk onderwijs en vanuit een persoonlijke overtuiging enthousiast inhoud wil geven aan de identiteit van de school."

Wie geïnteresseerd is kan gerust eens langskomen voor een gesprek. Op de internetsite www.ichthushuizen.nl/werken-bij-ichthus kunnen belangstellenden de vacatures bekijken.