DONS wil dat kinderen in vrijheid opgroeien en creatief kunnen zijn.
DONS wil dat kinderen in vrijheid opgroeien en creatief kunnen zijn. Foto: DONS

DONS prikkelt fantasie

De Bussumse Montessorischool (BMS) is de vijfde locatie van DONS en vangt sinds 2015 enkel kinderen op van BMS. "We maken gebruik van de ruimtes binnen de school, zoals het DONS-lokaal en de speelzaal. Naast buitenschoolse opvang geeft DONS ook lessen onder schooltijd", aldus een medewerkster.

DONS begon in 2009 op de Dongeschool als een opvangorganisatie met theater en onderwijs als speerpunten. Met twee gedreven en enthousiaste oprichters met idealistische ideeën en wilde plannen én een handvol kinderen. Inmiddels heeft de kinderopvangorganisatie zes vestigingen. "DONS wil dat kinderen in vrijheid opgroeien, creatief kunnen zijn en dat hun fantasie wordt geprikkeld. We doen dat door naschoolse opvang te bieden met (kunstvak)docenten uit verschillende disciplines, zoals dans, muziek, theater, beeldende vorming en beweging." DONS is niet zomaar een kinderopvang. Zodra de laatste schoolbel is gegaan, toveren de medewerkers van DONS de school om tot een bijzondere plek waar kinderen van 4 tot 12 jaar zich kunnen verliezen in hun fantasie, energie en expressie. Onder begeleiding van een bevlogen team van kunstvakdocenten kunnen kinderen bij DONS vrij ravotten en spelen, maar ook meedoen aan allerlei leuke en leerzame activiteiten rondom theater, muziek, beeldende vorming, dans en sport.

Kinderen van de Bussumse Montessorischool nemen deel aan de buitenschoolse en tussenschoolse activiteiten van DONS. Op de meeste dagen zijn er vijf groepen actief en in totaal heeft DONS 5 een team van elf medewerkers die de activiteiten begeleiden binnen een themablok van steeds negen weken. Kinderen werken toe naar een eindpresentatie voor alle DONS-kinderen en hun ouders.

Meer info: www.donsopvang.nl.


De Bussumse Montessorischool (BMS) is de vijfde locatie van opvangorganisatie DONS.