Rexil Agro maakt gebruik van de nieuwste technologie.
Rexil Agro maakt gebruik van de nieuwste technologie. Foto: rexil agro

Respect voor de natuur

Door het gereedschapskistje van de natuur te gebruiken geven we weer wat terug aan Moeder Aarde, aldus ReXil Agro uit Weesp.

Na de Tweede Wereldoorlog hebben op chemicaliën gebaseerde landbouwpraktijken (meststoffen, pesticiden) de gewasopbrengsten aanzienlijk verhoogd. Dit willekeurige gebruik van landbouwchemicaliën heeft echter aanzienlijk bijgedragen tot de milieuvervuiling en daardoor negatieve invloed gehad op de gezondheid van mens en dier. ReXil Agro is op zoek gegaan naar milieuvriendelijke, veilige en effectieve alternatieven. Een belangrijke bijdrage aan deze oplossing is de combinatie van veilige, innovatieve en efficiënte technologieën met synergetische effecten.
ReXil Agro heeft een productlijn ontwikkeld op basis van de toepassing van (gestabiliseerd) kiezelzuur wat resulteert in een hogere kwaliteit van gewassen en hogere opbrengsten per hectare. "Onze productlijn is een kosteneffectief, milieuvriendelijk en veilig product voor boeren, dieren, de bodem en consumenten. Gebruikmakend van de nieuwste technologie en strategie streven we naar meer efficiëntie en productiviteit en omarmen we duurzaamheid", aldus een woordvoerder.