Koen van Praag werkt met plezier op als directeur op de Wilgetoren.
Koen van Praag werkt met plezier op als directeur op de Wilgetoren. Foto: AT Scholen

'Op eigen wijze lesgeven en jezelf ontwikkelen'

Wie kiest voor werken in het onderwijs, kiest voor een pittige baan. Juist dan is het belangrijk dat een school als werkgever meer biedt dan alleen die baan. Iets waar de Gooise scholenkoepel Alberdingk Thijm Scholen – zeker in deze krappe arbeidsmarkt – dan ook serieus werk van maakt.

Vakdocenten die aan de slag gaan op een van de Alberdingk Thijm Scholen kunnen rekenen op goede begeleiding vanaf het begin, inspirerende studiedagen en ontmoetingen met collega's op het jaarlijks terugkerende zomerfeest.

Creatieve technologie

Ook kunnen zij gebruikmaken van de mogelijkheden voor sport en ontspanning en state of the art ICT-voorzieningen op de eigen school en kunnen zij hun hart ophalen in de Techspace. Dit is een ruimte waarin leerlingen en docenten van de AT-scholen kunnen kennismaken met de nieuwste mogelijkheden op het terrein van creatieve technologie. Voor basisschoolleerkrachten en docenten in het voortgezet onderwijs op een van de Alberdingk Thijm Scholen zijn deze fijne bijkomstigheden niet meer dan vanzelfsprekend. Ook de drie pijlers waarop het onderwijs is gebaseerd, deden hen vaak kiezen voor Alberdingk Thijm Scholen: Community for Life, Creative Technology en International Mindedness. Niet voor niets in het Engels. Want voor alle scholen is, naast oog hebben voor elkaar en (toekomstige) technologische ontwikkelingen, juist ook de wereld om leerlingen heen belangrijk. Want die wereld is groter dan de klas en je wordt niet alleen slim door te leren uit een boek. Om die reden zoekt Alberdingk Thijm Scholen leerkrachten die leerlingen helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarbij krijgen leerkrachten veel vrijheid voor eigen initiatieven.

Ruimte voor eigen ideeën

Zo ervaart ook Koen van Praag, voorheen leerkracht op een andere basisschool en nu directeur van de Wilgetoren in Hilversum: "Als je goede ideeën hebt die het onderwijs voor de kinderen beter of leuker maken, dan is daar alle ruimte voor. Het gaat niet alleen om het overbrengen van de lesstof aan leerlingen, mijn collega's en ik kunnen ook een bepaalde beleving toevoegen. Je kunt hier echt op je eigen wijze lesgeven en jezelf blijven ontwikkelen. En daar gaat het óók om.”

Kijk voor vacatures bij Alberdingk Thijm Scholen op werkenbijatscholen.nl.