Vorige week in het nieuws: 133 banen op 100 mensen. Dat is nogal wat. Dat horecagelegenheden hun zaak een of twee dagen per week noodgedwongen moeten sluiten omdat er geen personeel is, daarvan kijken we allang niet meer op.

Ook in de Gooi en Vechtstreek staan bedrijven, winkels en organisaties te springen om personeel. We spraken uiteenlopende werkgevers die met hun handen in het haar zitten: prachtige banen in de aanbieding, maar niet de juiste mensen kunnen vinden. 

We hopen met VacatureNieuws de helpende hand te kunnen bieden en werkzoekenden te attenderen op een van de vele vacatures in de regio. Er is voor ieder wat wils: de Thuiszorg speurt naar enthousiaste medewerkers die het leuk vinden mensen te helpen in de huishouding. Door huishoudelijke klussen uit handen te nemen, kunnen ouderen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. 

Een aantal Gooise scholen zoekt bevlogen leerkrachten die graag het verschil willen maken. Verschillende vacatures staan open bij de Gooise scholenkoepel Alberdingk Thijm Scholen waar je als docent op je eigen wijze kunt lesgeven en jezelf kunt blijven ontwikkelen. Werk je liever met jongere kinderen? Kijk dan naar een van de vele banen in de kinderopvang. DONS en Stichting Kinderopvang Bussum, Naarden en Muiden verwelkomen nieuwe collega's met open armen. 

Lekkerste baan

Tenslotte is de smakelijkste baan is te vinden in Diemen bij Stam Chocolaterie; het familiebedrijf is op zoek naar iemand in de productie. Iemand die de ene dag pindarotsjes maakt en de andere dag met bittere chocolade aan de slag gaat. Deze vacatures en nog veel meer ander nieuws zijn te lezen in deze uitgave.

Veel leesplezier!