Wie op de knop drukt hoop snel geholpen te worden.
Wie op de knop drukt hoop snel geholpen te worden. Foto: iStockphoto

Samenwerking zorgaanbieders voor ‘ongeplande nachtzorg’

Algemeen

REGIO - Wie ‘s nachts op de rode alarmknop drukt hoopt dat er snel iemand langs komt. Dankzij een nieuw samenwerkingsverband van zorgaanbieders in de regio is die kans een stuk groter geworden. 

Amaris Zorggroep, HilverZorg en Vivium Zorggroep gaan samenwerken om zogenaamde ‘ongeplande nachtzorg’ te kunnen blijven aanbieden. Het gaat daarbij om ‘personenalarmering’ en nachtzorg aan huis. Een woordvoerder van de Vivium Zorggroep bevestigt dat deze samenwerking ook voor Weesp zal gelden.

De drie aanbieders hopen deze vorm van zorg via deze samenwerking ‘slimmer’ en daardoor blijvend beschikbaar te houden voor cliënten in de Gooi en Vechtstreek die zorg en ondersteuning thuis ontvangen of gebruik maken van personenalarmering.

Het gezamenlijke team, bestaande uit zorgmedewerkers van Amaris en Vivium, kan ’s nachts worden ingezet bij tijdelijke acute zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. De organisaties laten weten dat er voor cliënten niets verandert; zij kunnen blijven alarmeren zoals zij dat gewend zijn.

Vivium Zorggroep verklaart in een persbericht: “De samenwerking komt voort uit het gemeenschappelijke belang om goede kwaliteit en continuïteit van zorg te kunnen blijven bieden. Mensen worden ouder, blijven langer thuis wonen en ontvangen daar hun zorg. Tegelijkertijd hebben we te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Daarom moet de zorg op een andere, slimmere manier georganiseerd worden. Ook voelen de samenwerkende partijen een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de zorg beschikbaar en betaalbaar te houden. Deze samenwerking is de meest doelmatige oplossing en leidt tot een grote besparing van zorgkosten.”