Afbeelding
Foto: Archief WeesperNieuws

Ad Bismeijer overleden

Mensen

WEESP Afgelopen maandag is Ad Bismeijer op 84-jarige leeftijd overleden. Ad was jarenlang de drijvende kracht achter veel organisaties en verenigingen in Weesp. Hij was erevoorzitter van korfbalvereniging Argus, lid van verdienste van handbalvereniging WVGV, lid in de Orde van Oranje-Nassau en hij ontving van de gemeente Weesp de Erespeld voor de activiteiten rond Weesp 650.

Ad en zijn vrouw Henny, die meestal bij hem was, kwamen uit Amsterdam en kregen in 1968 een woning aan de Jan Prinsstraat. Weesp zagen ze helemaal niet zitten, maar dit was een unieke kans op en fatsoenlijke woning die ze niet konden laten lopen. En al snel bleek dat Weesp paste als een jas. Ad begon als voorzitter van de speeltuinvereniging aan de Sportparklaan, werd daarna al snel spelend lid en voorzitter van korfbalvereniging Argus en hij was bestuurlijk actief bij handbalvereniging WVGV. Verder was hij nauw betrokken bij de organisatie van Weesp 650, hij was jarenlang voorzitter van de organisatie achter de stedenband van Weesp met Svitavy en hij was lange tijd voorzitter van de VVW. Bij al die organisaties en verenigingen werd zijn inzet geroemd en werd hij op handen gedragen. 

Der uitvaartplechtigheid vindt dinsdag in besloten kring plaats. We wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.