Afbeelding
Foto: Marjon van Beuningen

Femke fotografeert viervoeters in februari: ‘Wat een hondenmaand’

Mensen

Fotograaf Femke Berkhout roept februari uit tot hondenmaand en maakt hondenportretten van wie (of woef) maar wil. “Heel leuk voor mij, want ik doe weer eens vrij werk en hoef niet binnen de lijntjes van een opdrachtgever te kleuren. En leuk voor de hondenbaasjes, want die krijgen foto’s van hun darling hond.”

“Oewwwwoewwoewww, prrrrrrrr kijk kijk kijk!” Met een hoog stemmetje en een arsenaal aan gekke geluiden weet Femke Berkhout de aandacht van de hond te trekken. De golden retriever die op dit moment voor haar camera poseert was niet voor een gat te vangen en wilde eerst niks weten van de onbekende vrouw met camera. Maar met engelengeduld, een heleboel hondensnoepjes en wat hoge klanken krijgt de fotograaf het toch voor elkaar. (Aan het einde van dit artikel zie je het eindresultaat.)

In de maand februari zet Femke, of Femmies Photography zoals ze als fotograaf heet, honden op de kiek. “Februari is zo’n hondenmaand, met regen en wind en grijs. Dus ik dacht: ik ga hondenportretten maken.”

In 2020 maakte WeesperNieuws Extra een zaterdagportret van..