Op deze foto is goed te zien wat het probleem is: het verkeerslicht is amper te zien.
Op deze foto is goed te zien wat het probleem is: het verkeerslicht is amper te zien. Foto: WeesperNieuws

Gevaarlijke situatie zebrapad Wiefferingdreef aangepakt

Algemeen

WEESP Als het goed is, is afgelopen vrijdag gekeken naar de veiligheid van de oversteekplaats op de Wiefferingdreef ter hoogte van het Schoolpad. Dat wordt een schouw genoemd in jargon. Dat hier iets moet gebeuren is wel duidelijk, maar wat de beste oplossing is is de vraag, vandaar de schouw.

Het probleem bij deze kruising is met name dat een verkeersbord en een boom de zicht ontnemen op het verkeerslicht dat aangeeft dat hier een zebrapad is. Een automobilist ziet het verkeerslicht opeens opdoemen en voor overstekende voetgangers is dat levensgevaarlijk.

Mathijs Petri van de WSP vroeg er dinsdag aandacht voor in de bestuurscommissie. Portefeuillehouder Jan van der Does (GroenLinks) antwoordde dat de situatie bekend is bij de gemeente en dat er gekeken gaat worden hoe de situatie veiliger kan worden. Dat betekent dus eerst een schouw en deze traagheid van handelen schoot Rita van Geenen van de WSP in het verkeerde keelgat. Zij vindt het allemaal veel te lang duren. Hak gewoon die boom om en dan is het probleem opgelost want een onveilige situatie kun je beter maar zo snel mogelijk aanpakken, was de kern van haar woorden. Volgens Van der Does werkt dat echter niet zo.

Cor Bavinck (VVD) nam de gelegenheid te baat om meteen te pleiten voor een verkeersdrempel (”Zoals op de Irenelaan”) om de snelheid te remmen. Ook dit wordt meegenomen bij de uitwerking.