Afbeelding
Foto: Still uit de documentaire Stil Water

Bente (4) heeft leukemie en is te zien in documentaire Stil Water

Mensen

De documentaire Stil Water, over wat kinderkanker met een gezin doet, wordt zondagavond 19 februari uitgezonden op televisie. Een van de gezinnen die in de documentaire gevolgd wordt is de familie van Bente (4) uit Weesp. Bente heeft leukemie. Moeder Mariska en vader Eric vertellen over de documentaire, over Bentes ziekte en over de impact hiervan op hun gezinsleven.

Voor elke ouder is dit het grootste horrorscenario wat hen kan overkomen: te horen krijgen dat je kind kanker heeft. Voor Mariska van Eersel en Eric de Klerk uit Weesp werd deze nachtmerrie de bittere waarheid. Hun dochter Bente is twee jaar als ze in 2021 de diagnose leukemie krijgt.

‘Ik kon er de vinger niet opleggen’

“De datum 14 mei 2021 zal altijd in ons geheugen gegrift staan. Dat is de datum waarop we de diagnose kregen.” Moeder Mariska denkt terug aan die tijd. “Ik had al een tijdje het gevoel dat Bente niet helemaal zichzelf was, maar ik kon er de vinger niet opleggen. Ze zong niet meer gezellig mee als ik een liedje zong, ze speelde niet meer, ze wilde alleen maar hangen. We dachten eerst: laten we het maar even aankijken.”