De warmte wordt duur betaald. Kun je hulp gebruiken?
De warmte wordt duur betaald. Kun je hulp gebruiken? Foto: Pexels

Onvoldoende inkomen om je energierekening te kunnen betalen?

Algemeen

WEESP - De energieprijzen zijn hoog. Voor sommigen is het een probleem om de energierekening te betalen. Zij hoeven niet in de kou te blijven zitten: het Noodfonds Energie kan helpen.

Dit tijdelijke noodfonds is opgericht door de overheid, samen met de grootste energieleveranciers. Wanneer je inkomen onvoldoende is om de energierekening te kunnen betalen kan het Noodfonds energie uitkomst bieden. Zij betalen, wanneer je hiervoor in aanmerking komt, voor een periode van 6 maanden een deel van de energierekening.

Je kunt een aanvraag indienen als het bruto-inkomen maximaal 2980 euro is en je alleen woont. Als je met 2 of meer personen woont is de grens 3794 euro bruto per maand. Ook moet je een eigen energiecontract hebben voor gas, stroom en/of stadswarmte. Tot en met 31 maart 2023 kunt je de aanvraag indienen.

Om zelf te controleren of je in aanmerking komt kunt je naar de website van Geldfit.  In vijf minuten weet je meer. Als je er niet uitkomt, kunt je ook bellen met de speciale hulplijn. Het nummer is: 0800-0550.