De verkeersborden staan er al.
De verkeersborden staan er al. Foto: WeesperNieuws

Nieuwe ontsluitingsweg Waterlinie op 27 maart open

Algemeen

Nog een ruime maand ‘billen knijpen’ en dan is het gedaan met de steeds langer wordende files in de ochtendspits op de Korte Muiderweg en Leeuwenveldseweg. Als er niets meer tegenzit, wordt op 27 maart eindelijk de Waterlinie, de nieuwe ontsluitingsweg die aansluit op de A1, in gebruik genomen. Negen vragen over de Waterlinie beantwoord.

Eindelijk gaat de Waterlinie open, maar dat zou toch veel eerder zijn?

Klopt, er is namelijk de laatste jaren nogal gejongleerd met het moment van ingebruikname. Eind 2021 bijvoorbeeld klaagde ondernemersvereniging IVW al over de vertraging. Op een gegeven moment ging het richting oktober 2022, maar ook daar kwam weer een kink in de kabel en werd het moment op eind april dit jaar gezet.

Was niet ooit vastgesteld dat de Waterlinie in gebruik zou worden genomen bij de overhandiging van de sleutels aan de 840ste woning in Weespersluis?

Dat klopt. In eerste instantie was de datum gekoppeld aan het afgeven van de vergunning van de duizendste woning in de nieuwbouwwijk, maar de ontwikkelingsmaatschappij GEM Bloemendalerpolder heeft daar in overle..