In de rij voor de feestelijke heropening
In de rij voor de feestelijke heropening Foto: Aangeleverd BS Weesperrijk

In de rij voor de vernieuwde BS Weesperrijk

Buurt & wijk

WEESP - De nieuwe wijken van Weesp zijn kinderrijk: de Brede School Weesperrijk groeide dan ook al snel na de opening uit haar jasje. Het nog nieuwe gebouw moest al direct worden uitgebreid. De benodigde aanbouw is nu gerealiseerd en gisteren stonden de leerlingen op de rode loper voor de feestelijke heropening. 

In verband met de krapte en bouw- en geluidsoverlast verhuisden vorig jaar zomer alle kleutergroepen naar de tijdelijke locatie aan de Papelaan, legt Jolanda van de Berg van BS Weesperrijk uit. “Maar we zijn blij dat we weer met alle groepen op één locatie aan de Fort Diemerdamstraat 73 zitten”.

(De tekst gaat verder na de foto)


Er is een uitbreiding op de begane grond gekomen voor de kleuters en op de eerste verdieping voor de middenbouw. Ook op de tweede verdieping wordt uitgebouwd, deze werkzaamheden zullen naar verwachting half maart klaar zijn, waarna de school de nabije toekomst weer met vertrouwen tegemoet kan treden.

De afgelopen week was de school dicht voor de kinderen, zodat de interne- en externe verhuizing gerealiseerd kon worden. “Het volledige team van BS Weesperrijk heeft heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat op woensdag 15 februari de school weer heropend kon worden voor alle groepen. Het was een feestelijke opening met rode loper, muziek, ballonnenboog en de eerste editie van de schoolkrant, gerealiseerd door de activiteitencommissie.” Alle kinderen werden getrakteerd op een lekkere muffin met vrolijk-vlaggetje.