De Basisweg
De Basisweg Foto: Archief WeesperNieuws

Uitslag Weesp Begroot: zes van de negen plannen als winnaar uit de bus

Algemeen

WEESP - Er is flink gestemd op de shortlist van de derde editie van Weesp Begroot: daarop stonden negen plannen, ingediend door inwoners van Weesp, om de directe woon- en leefomgeving te verbeteren. Maar liefst 4258 bewoners brachten hun stem uit. 

Er is € 40.000,- beschikbaar gesteld voor de uitvoering van de plannen van bewoners. Dit bedrag wordt verdeeld over de zes winnende voorstellen, waarbij de uitvoering dit jaar voor het eerst onder de paraplu van de Gemeente Amsterdam valt. 

Plannen die een bijdrage tegemoet kunnen zien zijn: een veilig wandelpad bij de Basisweg, een bonus voor de Voedselbank, een bijdrage voor Buurtbuik, peukenstofzuigers voor de Weesper Cleanup, uitbreiding van het bijen- en vlinderveld achter de Ingelandenflat en ‘Meedoen op de groentepluktuin’.

Afvallers zijn daarmee: muurpoëzie, lokale kunst op de parkeermeters en een keuken voor Buurtkamer Aetsveld. Op weespbegroot.amsterdam.nl staan alle plannen beschreven. 

“Team Weesp Begroot neemt contact op met de indieners van deze plannen om de opstart en uitvoering van de plannen te bespreken”, zo staat op de website van de gemeente te lezen. Dat zou wel eens een kwestie van lange adem kunnen zijn: van de drie prijswinnende projecten van de vorige editie is er nog niet één uitgevoerd.

De prijsuitreiking is gepland op 9 maart.