Stakingsactie afvalmedewerkers. Foto ter illustratie.
Stakingsactie afvalmedewerkers. Foto ter illustratie. Foto: WeesperNieuws

In Weesp valt overlast staking waarschijnlijk mee

Buurt & wijk

WEESP Komende week is er een landelijke stakingsactie aangekondigd, Er wordt gestaakt voor een betere cao door medewerkers van de gemeente die afval inzamelen, straten schoonhouden en groen beheren. De staking wordt georganiseerd door de vakbonden.

In Weesp zal het waarschijnlijk meevallen met de overlast. Het afval wordt wel opgehaald maar straten worden niet schoongemaakt en er vinden ook geen andere werken plaats in de openbare ruimte. De staking loopt van maandag 20 februari 6.30 uur tot maandag 27 februari.

In Amsterdam wordt de staking breder gedragen. Daar worden grof afval, bedrijfs- en huishoudelijk afval niet opgehaald. Straten worden niet schoongemaakt en prullenbakken niet geleegd. Ook zullen meldingen hierover niet worden behandeld en worden er geen boetes uitgedeeld voor overtredingen door handhavers van Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte.

In andere grote steden is al eerder gestaakt, o.a. in Utrecht van 31 januari tot en met 6 februari. Daar hoopte het vuilnis zich op in de straten en werd er gesproken over ‘Napels aan de Vecht’.