Het team van de Jozefschool
Het team van de Jozefschool Foto: aangeleverd

Spelend de wereld verbeteren met Innovatie en Robotica

Algemeen

Wie heeft er nooit met Lego gespeeld? De gekleurde blokjes van Deense makelij zwerven in bijna ieder huishouden rond. Je kunt er alles van maken, zegt de reclame, en het spelen met Lego-blokjes zou ook nog eens goed zijn voor het ontwikkelen van ruimte-diepte inzicht, motorische vaardigheden en een hele waslijst aan andere talenten. 

Er bestaat een internationale wedstrijd, de First Lego League, die kinderen uitdaagt om nog veel verder te gaan: via nieuwe technieken en robotica worden zij uitgedaagd om actuele wereld roblemen op te lossen. Twee teams van Weesper slimmeriken traden afgelopen weekend aan in Bussum om te laten zien wat zij konden. Met succes: beide teams mogen door naar de regiofinale.

De naam van de speelblokjes is afgeleid van de Deense woorden “LEg GOdt” (speel goed). En goed gespeeld werd er zeker in Bussum. Met Lego-robots werd gestreden om speciale missies op te lossen, onder het thema “Superpowered”. Het opbouwen van leervaardigheden, zelfvertrouwen en teamwork-skills stond hierbij centraal..