Patrick van Rumt bereikt in een eerdere jaargang de de top van Alpe d'Huez.
Patrick van Rumt bereikt in een eerdere jaargang de de top van Alpe d'Huez. Foto: Archief - Pablo van den Berg

Pubquiz voor Alpe d’HuZes

Zorg

WEESP - Je hoeft niet per sé op de pedalen om verschil te maken voor kankeronderzoek. Door fanatiek mee te doen aan een pubquiz kun je ook bijdragen aan de teamspirit van Alpe d’HuZes. Want: ‘Opgeven is geen optie.’

Alpe d’HuZes is een beweging waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Het is van oorsprong een jaarlijkse prestatierit: op één dag beklimmen de deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, de berg die belangrijke rol speelt in de Tour de France. De uitdaging is minstens net zo stijl als de slingerende weg naar boven, en het motto van de Alpe d’HuZes is dan ook: ‘opgeven is geen optie’.

Het beklimmen van bergen is ook niet voor iedereen een optie. Gelukkig zijn er ook andere manieren om bij te dragen. Op 1 april wordt in Hotel Hart van Weesp een pubquiz georganiseerd waarvan de opbrengsten geheel naar KWF Kankerbestrijding gaat.  

Organisator Wendy Clement: “Wij doen al een aantal jaren mee met de actie Alpe dHuZes waarbij we geld inzamelen voor de kankerbestrijding (KWF). Zoveel mensen die met kanker te maken krijgen, het blijft dus nodig om geld in te zamelen zodat op termijn niemand meer dood hoeft te gaan aan deze vreselijke ziekte. Daarom hebben we nu een leuke avond bedacht met een quiz waarbij ieders kennis getest wordt. Er vallen leuke prijzen te winnen. “

Pubquiz voor Alpe d’HuZes
Zaterdag 1 april 2023. Hotel Hart van Weesp. Inloop 20:00 uur, aanvang 20:30. Prijs € 12,50 inclusief drankje en hapjes. Je kunt deelnemen als team of als individu. Opgeven kan via wendyroos@hotmail.com of bel  06 14911255.