Deze drie woningen worden met spoed gerenoveerd
Deze drie woningen worden met spoed gerenoveerd Foto: Riz Jongerius

Deel Papelaan wordt versneld gerenoveerd

Buurt & wijk

Maandenlang is Simone Makkinje al bezig om woningbouwcorporatie Ymere te wijzen op de slechte staat van haar woning. Hoewel de bewoners in de oude arbeidershuisjes in de Papelaan weten dat deze vroeg of laat gerenoveerd gaan worden, staan vooralsnog eerst de Plataanlaan en de Kastanjelaan in de planning bij Ymere. Alleen vertrouwde Makkinje het niet meer. 

De scheuren in de slaapkamer van haar dochters werden steeds breder. Daar was ze heel erg van geschrokken. Piepende en krakende geluiden, soms een hard geluid ‘s nachts omdat een muur wat verder scheurde waardoor ze wakker schrok.


Scheuren in de gevels- Foto: Aangeleverd

Je onveilig voelen in je eigen huis

Ze voelde zich niet meer veilig in haar eigen huis en begon foto’s te maken van de steeds groter wordende scheuren. Op zolder, in de slaapkamers, in de buitenmuren, overal zitten scheuren. Ze kreeg er zelfs lekkages door. Ook heeft ze Stichting Wonen benaderd en Bouw en Woningtoezicht voor advies. Tenslotte heeft ze van iedere nieuwe scheur foto’s doorgestuurd naar haar contact bij Ymere, met opmerkingen over ..