Groene tuinen: een schakel van natuurgebiedjes in de stad
Groene tuinen: een schakel van natuurgebiedjes in de stad Foto: Martin Hoek

Natuurlijke tuinen zijn mini groengebiedjes

Algemeen

WEESP - Een duurzaam Weesp is ook een groen Weesp. Natuur in de stad is belangrijk voor het welzijn van mensen en dieren. Tijdens een nieuwe informatieavond van Weesp Duurzaam wordt een lezing en informatie gegeven over het vergroenen van de eigen tuin, terras, balkon of straat.

Een groene stad is verkoelend in de hitte, zorgt voor betere opvang van water en schonere lucht. Naast de openbare groenvoorzieningen, zoals in Weesp bijvoorbeeld de schansen en parkjes, spelen ook particulieren een belangrijke rol bij de vergroening van Weesp. Al die particuliere tuintjes en balkons kunnen een schakel van kleine groengebiedjes worden.

In je eigen tuin, op het dak en het balkon of in je eigen straat kunnen kleine paradijsjes ontstaan vol kleurige planten en aantrekkelijk voor dieren zoals bijvoorbeeld vogels, hagedissen, bijen, vlinders en libellen. 

Speciaal voor deze avond komt Martin Stevens, een expert en schrijver op het gebied van wilde planten, een lezing geven. Hierin natuurlijk veel tips over planten in je tuin die aantrekkelijk zijn voor dieren en insecten. Er zijn tips over de structuur van de tuin en de vergeten hoekjes en informatie over de natuurlijke opvang van water. 

Informatie-avond en lezing WeespDuurzaam
14 maart 2023. 20.00 uur in OAZ gebouw J.A. Fijnvandraatlaan 2
De toegang is gratis, wel aanmelden via www.weespduurzaam.nl
Platform Weesp Duurzaam is een onafhankelijke burgerbeweging die streeft naar een duurzamer Weesp en Driemond. Naast energiebesparing en energieopwekking zet het platform zich in voor het vergroenen van onze stad.