Weespersluis is ruim opgezet, met een hoog percentage (dure) koopwoningen. Wat Amsterdam betreft wordt dat in nieuw te ontwikkelen buurten in de nieuwbouwwijk anders.
Weespersluis is ruim opgezet, met een hoog percentage (dure) koopwoningen. Wat Amsterdam betreft wordt dat in nieuw te ontwikkelen buurten in de nieuwbouwwijk anders. Foto: WeesperNieuws

Weespersluis moet aansluiten op ‘Amsterdamse ambities’ met meer betaalbare huurwoningen

Algemeen

Weespersluis is ruim opgezet en dat kan wel een tandje minder. Vandaar dat er vergaande ideeën zijn om zeshonderd woningen meer te bouwen dan de bijna drieduizend die er volgens de plannen zouden komen. Dat heeft verstrekkende gevolgen, onder andere voor de parkeerdruk.

“In 2021 is verkend hoe Weespersluis meer in lijn kan worden gebracht met de Amsterdamse ambities en uitdagingen. Het resultaat hiervan, de Kansenverkenning Weespersluis, is ambtelijk ondertekend door G&O Amsterdam en GEM Bloemendalerpolder.”
Dit staat in een voorstel van Amsterdam aan de bestuurscommissie stadsgebied Weesp en voor mening inwoner van Weespersluis zal dit best even slikken zijn. De ‘Amsterdamse ambities’ houden namelijk in dat in de nieuwbouwwijk zo’n zeshonderd woningen meer komen dan de geplande drieduizend. Weespersluis wordt daardoor onherroepelijk anders.