Stembureau Oversingel weggestemd?
Stembureau Oversingel weggestemd? Foto: Archief WeesperNieuws

Geen stemlokaal in Oversingel

Algemeen

WEESP - Sinds jaar en dag is Weesper zorglocatie Oversingel stemlokaal tijdens de verkiezingen, maar stemmen aanstaande woensdag voor de Provinciale Staten en het waterschap kan dit keer niet in het pand aan de Hugo de Grootlaan.

Het waarom is onduidelijk en ook zorggroep Vivium moet het antwoord schuldig blijven: “De reden achter het besluit om dit jaar geen stemlokaal in Oversingel in te richten kennen wij niet. Wij hopen van harte dat Oversingel een volgende keer wel weer ruimte mag bieden aan een stemlokaal. Ook wij vinden het belangrijk dat mensen hun stem uit kunnen brengen. Via een poster met kaartje wijzen we bewoners op het dichtstbijzijnde stemlokaal, te weten aan de Prinses Irenelaan”, aldus Nicole Boer, Marketing en Communicatieadviseur bij zorggroep Vivium.

Een besluit waar vraagtekens bij gezet kunnen worden, gezien de vele ouderen die slecht ter been zijn, slecht zien of andere beperkingen hebben die vaak komen met het verstrijken van de jaren. Vivium wijst daarom bewoners die de Prinses Irenelaan niet kunnen bereiken op de mogelijkheid om iemand te machtigen.