Arthur Ebeling trad op tijdens het muziekfilmfestival.
Arthur Ebeling trad op tijdens het muziekfilmfestival. Foto: Gerard Overmars

Geslaagde 8ste editie muziekfilmfestival

Algemeen

WEESP Het muziekfilmfestival van de City of Wesopa beleefde afgelopen weekend een mooie 8ste editie. Elvis Presley, David Bowie, Whitney Houston, Leonard Cohen, Ian Curtis, Henk Jan Lovink, Duke Reid en muis Yuku zijn de sterren waar dik meer dan vierhonderd bezoekers van genieten. 

De beste film, uitverkocht op vrijdagavond, was Moonage Daydream over David Bowie. Regisseur Brett Morgan maakte van het leven van Bowie een heel nieuw kunstwerk, waarbij David zelf aan het woord is. De meest verrassende documentaire was die over de Zwarte Cross. Robin Verkaik bracht de bezoekers in de stemming met zijn eigen belevenissen op dit grootste festival van Nederland. De film oogst gelach, verbazing en bewondering voor dit Achterhoekse feest, dat door de hele regio en daarbuiten wordt gevierd.

Na afloop van de films was het theatercafé gezellig vol muziekliefhebbers die met een hapje, drankje en passende plaatjes nagenoten. Rasmuzikant Arthur Ebeling verzorgde zaterdag in de grote zaal een relaxed en vrolijk concert dat zijn luisteraars in lichte extase bracht.
Veel verschillende Weespers kregen op dit muziekfilmfestival de kans hun favoriete artiest en muziekgenre te bewonderen en tegelijk te merken wat de City te bieden heeft.