Jammer

Ingezonden brief
Jan Willem de Jong schrijft:

Helaas is door het inkorten van mijn tekst over het onderbrengen van de appartementen in het plan Weesperschool verloren gegaan waar het eigenlijk om draaide. 

Als mijn plan zou worden uitgevoerd zou het plantsoen in de Sinnigvelderstraat niet verloren gaan. Bovendien is nu niet duidelijk geworden dat ik met die 16 huizen bedoelde dat er kleinere/goedkopere woningen zouden kunnen worden gebouwd. 

Ook daar is in Weesp behoefte aan zoals de Sociale Advies Raad in het verleden heeft aangegeven als kritiek op het plan Weesperschool. Nog voor het besluit voor de bouw werd getekend door de toenmalige Raad.


Krokodillentranen

[Ingezonden brief]
Bert Muns uit Weesp schrijft:

Dat er een tekort is aan betaalbare woningen, voelen we ook in Weesp. Dat Weesp daarom zijn steentje moet bijdragen aan de doelstellingen van de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting, zal ook geen verrassing zijn. Ik ben dan ook blij om te lezen dat de Bestuurscommissie zich volmondig akkoord verklaart met de AAV. 

Het is alleen een beetje jammer dat een aantal leden van de Bestuurscommissie kennelijk alweer vergeten is, dat zij nog maar een jaar geleden, als raadslid, de wijziging van het bestemmingsplan omgeving Nijverheidslaan, hebben weggestemd. In het project Weesperwerf waren namelijk zo’n 120 woningen gepland, zowel koop als huur, in het lagere en middensegment. Maar die komen er nu dus niet. 

Wat er wel komt? Bedrijfsverzamelgebouwen, terwijl er bedrijfsruimte in overvloed wordt aangeboden en op industrieterrein Noord juist bedrijfspanden worden omgebouwd tot -niet goedkope- woningen. Dus als de bestuurscommissie zich nu huilend afvraagt waar we toch die extra woningen uit de AAV-doelstelling weer moeten bouwen, dan zijn dat echt krokodillentranen.