Momenteel wordt er een BSO gebouwd in Weespersluis, maar die is bij lange na niet genoeg om te voldoen aan de vraag.
Momenteel wordt er een BSO gebouwd in Weespersluis, maar die is bij lange na niet genoeg om te voldoen aan de vraag. Foto: WeesperNieuws

Zeshonderd woningen extra in Weespersluis maakt problemen nog groter dan ze al zijn

Algemeen

De bestuurscommissie stadsgebied Weesp vindt dat wethouder Reinier van Dantzig (Wonen) zijn plan om 600 extra woningen te bouwen in Weespersluis moet intrekken. Houdt de wethouder vast aan zijn idee, dan barst Weesp nog meer uit zijn voegen dan dat het nu al doet.

Weespersluis gaat de komende jaren enorm groeien, ook zonder de 600 extra woningen. Het bureau Onderzoek en Statistiek van de gemeente heeft berekend dat bij de huidige bevolkingsprognoses alleen in Weespersluis in 2025 5.528 mensen zullen wonen, in 2030 10.370 en in 2040 10.692. Met name de leeftijdsgroep 35-45 jaar is met ongeveer en kwart ruim vertegenwoordigd en als gevolg daarvan zijn en komen er procentueel ook veel kinderen in de leeftijd tot pakweg 20 jaar. En dit geldt niet alleen voor Weespersluis: heel Weesp gaat groeien. In tien jaar tijd zal het aantal Weespers over de duim gerekend zo ongeveer verdubbelen, met alle groeipijnen van dien. Het kan er bij de bestuurscommissie dan ook niet in dat Dantzig in Weespersluis – de wij..